Ajankohtaiset asiat

Tältä sivulta löytyvät tietoa erillaisista ajankohtaisista asioista.

1.5.2024
Työväen Vappujuhla Valtakunnallisella Työväentalomuseolla ja lasten Vappujuhla viereisellä p-paikalla jäähallin vieressä. Molemmat tapahtumat klo 11-14. VAPAA PÄÄSY !


Työväen Vappujuhla Lopella 1.5.2024


20.4.2024
Vasemmiston Eurovaalitapahtuma Riihimäen Prismalla klo 10-12. Tarjolla kuumia puheenaiheita, makkaraa ja juotavaa.


30.03.2024
Lankalauantain markkinat lopella. Vasemmisto myös paikalla tuttuun tapaan. Tule moikkaamaan paikan päälle. Lisätietoa löytyy tapahtumista.


30.1-31.1.2024
Riihimäen Seudun Vasemmistoliitto ja kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen ovat jättäneet kannanoton VR:n aikeisiin lakkauttaa Riihimäen lähiliikenteenkonduktöörien työpiste.
Tarkemmat tiedot kannanotoista


Tervetuloa Rauhan iltamiin 12.1.2024 klo 18:00 Ö-talolle! Vapaa pääsy!

❤️Sirkku Kivistö Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:stä kertoo tuoreista kokemuksistaan Libanonissa ja Gazassa. Miten lapset selviävät sodassa ja pakolaisleirillä?
☮️ VTL Simo Lahtinen Sadankomitean puheenjohtaja alustaa aiheesta Miten lietsoa rauhaa hiipivän militarismin mailmassa?
❤️Myös Li-bingoa pääsee pelaamaan teemalla #seuraavakokokansanpresidentti.
🎶Musiikista vastaa Maantien ritarit -lauluyhtye!


 

 


 

Riihimäen seudun Vasemmistoliitto haluaa turvata Oma Hämeen  toimintamahdollisuudet 

Riihimäen seudun Vasemmistoliitto ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa käsiteltiin hyvinvointialueen taloutta ja suunnitelmia sekä tehtiin henkilövalintoja.

– Kanta-Hämeessä tämän vuoden alijäämäennuste liikkuu 50 miljoonan kieppeillä, ja talouden tasapainotustarve lain vaatimassa ajassa eli 2026 mennessä on vähintään 80 miljoonaa. Käytännössä siihen ei ole mitään mahdollisuuksia päästä, kuten ei ole lähes millään muullakaan hyvinvointialueella, aluevaltuutettu, aluehallituksen jäsen Aapo Reima Aapo Reima totesi.

Oma Häme on suunnittelemassa Riihimäelle rautatieaseman viereen uutta sote-keskusta.

–  Alustavat kannattavuuslaskelmat näyttävät positiivisilta ja puoltavat investoinnin järkevyyttä, Reima kertoi.

Myös Riihimäen seudun Vasemmistoliitto otti kokouksessa kantaa Kanta-Hämeen hyvinvointialueen toimintamahdollisuuksien turvaamiseen.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle ei tule kohdistaa enempää leikkauksia tai säästöjä. Oma Hämeen talouden tasapainottamisohjelma hyväksyttiin toukokuussa 2022, ja jo sen sisältämät toimet aiheuttavat vaikeuksia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden toimivuudelle.

Maan hallitus aikoo vähentää hyvinvointialueiden valtiolta saamaa rahoitusta 1,4 miljardilla eurolla vuoteen 2027 mennessä ja yhteensä 3 miljardilla vuoteen 2031 mennessä. Kaiken lisäksi hallitus aikoo vähentää rahoituksen jälkikäteistarkastusta laskemalla sitä portaittain vain 70-prosenttiseksi vuoteen 2029.

Suomen hallituksen suunnittelemat leikkaukset romuttavat julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon. Sen sijaan olisi turvattava myös Oma Hämeen sote-palvelut ja luovuttava suunnitelluista leikkauksista.

Hyvinvointialueiden aloitukseen liittyvät rahoitusongelmat ja alijäämät juontavat juurensa rahoituksen laskennan ongelmiin. Mikäli jo alun käynnistysongelmien vuoksi rahoitusta ei saada korjattua, vaarantuu koko suomalaisen terveydenhuollon perusta.

– Jo valmiiksi vuotavaa venettä ei korjata tekemällä vielä suurempia reikiä pohjaan. Eikä Suomen hyvinvointia lisätä antamalla osan kansalaisista upota maksukykyisten asiakkaiden seilatessa yksityisten palveluntuottajien pursilla, toteaa Riihimäen seudun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Sari Auvinen. 

Hyvinvointialueiden talouden hoidossa olisi tärkeää saada suitsittua kalliiksi käyvä vuokratyövoima. Kun valtion varat valuvat vuokralääkärien ja yksityisten palveluntuottajien kohtuuttomiin korvauksiin samaan aikaan kun Hausjärven mummo ja psykiatrian jonossa tuskaileva lapsi tai nuori odottelevat turhaan pääsyä hoitoon, ollaan kaukana siitä, mihin soteuudistuksella pyrittiin.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueella palveluita on oltava tarjolla jokaisessa kunnassa. Perusterveydenhuolto, mielenterveys-, päihde- ja lastensuojelupalvelut ja vanhusten palvelut ovat sitä lähipalvelujen ydintä, jota ei hätiköidyn säästöideologian sumentamana saa tuhota. Palveluita ei saa keskittää vain Hämeenlinnaan – vahva eteläinen Kanta-Häme on kehittyvä seutukaupunkialue, joka tarvitsee monipuoliset sotepalvelut.

Riihimäen seudun Vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi vuoden 2024 alusta valittiin riihimäkeläinen Arja Tylli.

Riihimäellä 5.10.2023

Riihimäen seudun Vasemmistoliitto

puheenjohtaja Sari Auvinen

Lopen lankalauantain markkinoilla 30.9.2023

KOKOUSKUTSU

Tervetuloa Riihimäen seudun Vasemmistoliitto ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen

torstaina 5. lokakuuta 2023 klo 18.00

Riihimäen kaupunginkirjaston (Kauppakatu 16) monitoimitilaan. Monitoimitila sijaitsee kirjaston 1. kerroksessa Samuli Parosen salin ja lehtilukusalin välissä, pääovista tullessa oikealla.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Ajankohtaisen poliittisen katsaus pitää hämeenlinnalainen Aapo Reima, mm. aluevaltuutettu ja aluehallituksen jäsen.

Riihimäen seudun Vasemmistoliitto ry

Hallitus